Başıbozuk Sevdalar - Canan Tan | Tam Bir Yaz Romanı !

   Piraye, Eroinle Dans, Yüreğim Seni Çok Sevdi ve daha birçok romanıyla hayatımıza kelimelerini, hikayelerini, bizden kahramanlarını serpiştiren Canan Tan bu sefer Başıbozuk Sevdalar romanıyla bir aşk hikayesinden ziyade aşkın kendi hikayesini anlatıyor.


Canan Tan


  Canan Tan Başıbozuk Sevdalar romanında bir üniversite öğrencisi olan Şiir'in art arda yaşadığı ilişkilerini anlatıyor. Şiir henüz 14 yaşındayken anne-babası ayrılırlar. Bu ayrılığın ardından Şiir ne annesi ne de babasıyla yaşayabilir. Üniversite'de tanıştığı biricik dostu Eda ile eve çıkana kadar "Pamuk Anne" dediği anneannesi ile birlikte yaşamaya başlar Şiir.

  Şiir ve Eda İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde eğitimlerine devam ederlerken bir tatil köyüne staj yapmak için giderler ve Şiir'in hayatındaki ilk başıbozuk sevda perdesi açılır. Genç müzisyen Ezel ile Şiir'in hayatları birbirlerine çok benzemektedir. Mutludurlar ve bu mutluluk onları evliliğe kadar götürür. Şiir Ezel'den hamile kalır ve tam her şey yolundayken sürpriz bir olayla Şiir'in ilk başıbozuk sevdası son bulur.

  Daha sonra Şiir arkadaşları vasıtasıyla Baran adında orta yaşlı bir adamla tanışır. Baran eski bir emniyet amiridir ve bir çatışmada yara almıştır. Şiir daha sonra Baran'ın evli olduğunu öğrenip yuva yıkan kadın olmak istemese de Baran'ın ilan-ı aşkı ile karşılaşır. Fakat Baran'ın karısı Şiir'e gelip iki kızını babasız bırakmamasını söylediğinde bir başıbozuk sevda daha son bulur.

  Son olarak Baranı'ın kuzeni olan Recep ile tanışan Şiir'in aslında yaşadıklarından pek de ders almadığını görürüz. Recep psikolojik sorunları olan bir gençtir. Bir gün bütün yaşadıklarını Şiir'e anlatmış Şiir de onu Baran'ın ve Eda'nın bütün karşı koymalarına rağmen evine davet etmiştir. Recep'e bütün hikayesini anlatan Şiir kürtaj yaptırdığını anlatınca Recep'in çok eski bir travması canlanır ve Şiir canını zor kurtarır.

  Uzun zaman başıbozuk sevdalardan çok çeken Şiir'in yeni bir hayata başlamadan önceki hikayesi budur. Başıbozuktur. Aslında herkesin yaşadığı, yaşayıp da bir türlü akıllanmadığı başıbozukluğun hikayesidir. Her seferinde bir yeniliğin olacağına, bu sefer farklı diyerek yine aşkın onulmaz hikayesi içinde, bizim için bizden habersiz çizilmiş olan yolda savrulanların hikayesidir Canan Tan - Başıbozuk Sevdalar ...

  "Onunla bir ömür değil onun için bir ömürdür sevda"





Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.