İkilemler ve Uyumsuzluklar Dünyası: Elif Şafak – Havva’nın Üç Kızı

  Havva’nın Üç Kızı uluslararası alanda tanınan yazarımız Elif Şafak’ın 2016’da yayımlanmış romanı. Elif Şafak okurlarının aşina olduğu bir yaklaşım bu sefer hikâyenin tam orta yerinde yer alıyor. Sorgulamak…  Aidiyetimizi, varlığımızı, gelip gittiğimiz yeri, öğretilenleri, değişmez sanılan doğruları…


elif şafak havva'nın üç kızı

  
  Birbirlerinden ayrı hayatlara, kültürel geçmişlere ve inançlara sahip olan üç kadının yollarının kesişmesi ve bu kesişmeden doğan, inanç ve yaşam tarzı üzerine çatışmaları konu ediyor roman. Günahkâr Şirin, Mümin Mona ve Mütereddit Peri…

havva'nın üç kızı elif şafak

  
  Elif Şafak 1980, 2000 ve 2016 yılları arasında yolculuk yaparak hem Tanrı, bilim, kimlik ve Doğu-Batı tartışmalarını kurgunun içine sindirmiş hem de günümüz İstanbul’u ve Türkiye’sine yönelik kahramanlarının bakışlarını yansıtmış. Kısacası Havva’nın Üç Kızı, okurken adeta zamanda yolculuk yapacağınız ve kendinize kendi varlığınızla ilgili sorular soracağınız bir roman.


Elif Şafak Havva'nın Üç Kızı1


  Havva’nın Üç Kızı dün ile bugün arasında köprüler kuran güncel bir hikaye anlatması dolayısıyla da ilgi çekici. Roman evli ve bir çocuk annesi olmuş Peri’nin bir davete yetişirken İstanbul trafiğinde bir kapkaççı tarafından saldırıya uğramasıyla başlıyor. Kapkaççıdan kurtulan Peri davet edildiği yemeğe varıyor ve kendini birden kilitli sandıklara koyup kaldırdığı geçmişi ile hesaplaşırken buluyor. Laik bir baba ve dindar bir annenin kızı olarak büyümesi, Londra’ya üniversite eğitimine gitmesi ve skandal aşkı… Havva’nın Üç Kızı temposu hiç düşmeyen, sürükleyici, bitirmeden elinizden bırakamayacağınız bir roman.

“Yaz ve sil. İnanç ve şüphe. Cevaplar ve sorular. Hem bilgiyi önemse, hem bildiklerini sorgula. Asla bir yere demir atma. Adresin değil, sadece ayak izlerin olsun bu dünyada.”

                                                                                                              Elif Şafak – Havva’nın Üç Kızı

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.