Bir Bedende 23 Kişi: Split (Parçalanmış)

  

   ABD yapımı gerilim-psikoloji türünde bir film Split. Çoklu kişilik hastası olan Kevin ve onu kontrol altına almaya çalışan bir doktorun (Dr. Fletcher) hikayesi. Psikolojik film sevenler için 2016 yapımı bir başyapıt.




  Başkahraman Kevin (James McAvoy) bedeninde 23 kişilik barındıran bir hasta. Dr. Fletcher (Betty Buckley) bir yandan bilim dünyasına bunun mümkün olduğunu kanıtlamaya çalışırken diğer yandan da Kevin’ı ve ve Kevin’ın diğer 22 kişiliğini kontrol altına almaya çalışıyor. Dr. Fletcher 23 kişilik olduğunu düşünürken aslında 24. kişilik de Kevin’ın vücudunda ve beyninde uyanmaya başlamıştır ve bu 24. Kişilik oldukça tehlikeli ve insanüstü bir yaratıktır. Kevin’ın içinde bulunan kişiliklerden Dennis, daha önce acı çekmediklerini dolayısıyla da boş birer mahluk olduklarını düşündüğü 3 kızı 24. kişiliğin ortaya çıkmasına hizmet etmek için kaçırıyor ve olaylar gelişiyor.




  Split (Parçalanmış) son zamanların en iyi psikolojik-gerilim filmi olarak anılıyor. Başrol oyuncusu James McAvoy, birçok kişiliği aynı anda canlandırarak müthiş bir oyunculuk ortaya koyuyor. Split, bir hafta sonu gecesi izlemek için harika bir seçenek.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.