Efsane Yönetmenden İkinci Dünya Savaşının Dönüm Noktası: Dunkrik (2017)


    Dunkrik (2017) Batman ve Inception filmlerinin de efsane yönetmeni olan Christoper Nolan’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu tarihi – savaş filmi. Film, 2. Dünya Savaşının dönüm noktası sayılabilecek bir olayı, ‘Dunkrik Tahliyesi’ni beyaz perdeyle buluşturuyor.


Dunkrik Christopher Nolan


 2. Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında Nazi Almanya’sı üstünlüğünü korumaktadır. Başta İngiltere olmak üzere müttefikler Fransa, Belçika ve Kanada ordularından yüz binlerce asker Fransa’nın Dunkirk bölgesinde Alman ordusu tarafından tamamen ve kaçmalarına fırsat verilmeyecek şekilde kuşatılmışlardır. 

  
Dunkrik 2017


     Almanlar kuşattıkları yüzbinlerce askeri hava bombardımanıyla yok etme planları yapmaktadırlar. Yüzbinlerce askerin kapana kısıldıkları alan ise kaçmalarına ya da savunma yapmalarına fırsat vermemektedir. Bu esnada, İngiliz Başbakanı Churchill’in liderlik ettiği oldukça tehlikeli bir tahliye operasyonu başlatılır. Savaşın kaderini tayin eden olayların başında gelen Dunkirk Tahliyesi efsane yönetmen Christopher Nolan’ın ustalığıyla havadan, karadan ve denizden olmak üzere farklı açılardan izleyiciye sunulmuştur.


Dunkirk 2017


   Filmin başrollerinde Tom Hardy, Mark Rylance ve Kenneth Branagh yer alıyor. Ayrıca Jack Lowden, Aneurin Barnard ve ilk defa sinema deneyimi yaşayacak olan Harry Styles ve Fionn Whitehead de oyuncu kadrosunda. Bizce Dunkirk özellikle 2. Dünya Savaşı meraklıları ve tarihi film sevenler için göz ardı edilemez bir tarihi film önerisi.


Dunkirk



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.